Bellini wint Gouden A Tavola Award 2013.

Wij zijn blij u te mogen melden dat wij deze prestigieuze prijs in ontvangst mochten nemen. Uit een selectie van 1500 Italiaanse restaurants in Nederland heeft Bellini deze geweldige onderscheiding gewonnen. Deze werd uitgereikt door de ambassadeur uit Italië in samenwerking met het lifestyle blad "Smaak van Italië" dat een nieuwe gids heeft uitgebracht A Tavola 100 beste Italiaanse restaurants in Nederland.

Hebt u zich eens afgevraagd waarom er niet zo vaak recensies te vinden zijn over Italiaanse restaurants? Zij laten zich over het algemeen lastig beoordelen. Er zijn meer dan 1200 eetgelegenheden in ons land de sfeer van Italië of een Italiaanse regio proberen weer te geven. Meestal doet de naam vermoeden dat u er waarschijnlijk Italiaanse gerechten kunt krijgen en herinnert de inrichting u misschien aan de mooie stedentrip naar Rome of een fijne vakantie in Toscane of Sicilië, terwijl u geen idee hebt wat er op uw bord ligt, of uit de authentieke (streek)keuken komt. Zolang het eten goed is, de bediening vriendelijk de sfeer (Hollands) gezellig en de prijs aanvaardbaar, kan het misschien u niet zo veel schelen. En dat vinden wij Italianen jammer want onze keuken verdient in al haar variaties van noord tot zuid en van kust tot kust, echte aandacht en waardering.

Een trotse Nino Triolo en kok

De Marchio Ospitalita Italiana.

De kwaliteit van de Italiaanse keuken wordt sinds 2010 gestimuleerd en bewaakt door het door de Italiaanse overheid ingestelde keurmerk voor Italiaanse restaurants in het buitenland, Marchio Ospitalita Italiana. Dit volgens de criteria van dit keurmerk de oorspronkelijke Italiaanse gastvrijheid voorwaarden in ere te houden en de specifieke omschreven kwaliteitsnormen te respecteren. Daarbij krijgen zij ondersteuning van de beroemde koksschool Alma.

Bellini bezit alle drie de kwaliteitskenmerken:

  • De gouden A Tavola award. (Nederland)
  • De A.D.C. - Accademia della cucina Italiana (Wereldwijd)
  • De Marchio Ospitalita Italiana - overkoepelende organisatie van alle Italiaanse Kamers van Koophandel in het buitenland (Wereldwijd)